Η Φάρμα


Η Μελισσοκομική μας Φάρμα

Η μέλισσα και ο μαγικός της κόσμος μας ενέπνευσαν να ασχοληθούμε με την μελισσοκομία.

Τα πρώτα μας μελίσσια τα είχαμε σε δασικό μελισσοκομείο στους πρόποδες της Πάρνηθας και τα μετακινούσαμε σε διάφορες νομές.

Έπειτα, με την εγκατάσταση μας στο Ωρολόγιο Αυλωναρίου Εύβοιας, μεταφέραμε το μελισσοκομείο σε ένα κτήμα μας στην κορυφή ενός λόφου στο Ωρολόγιο. Έτσι το ονομάσαμε Μελίλοφο.

Στο μέρος αυτό δημιουργήσαμε τις αποθήκες μας και το χώρο μελιτοεξαγωγής και τυποποίησης. Επίσης επεκτείναμε τις δραστηριότητες μας και σε άλλα προϊόντα της μέλισσας και στην επεξεργασία αυτών.

Με σύγχρονη μέθοδο βασιλοτροφίας, παράγουμε βασίλισσες και βασιλικό πολτό.

Έτσι διαθέτουμε ποικιλίες μελιών, φρέσκια νωπή γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, βάμμα πρόπολης, κερί, κερί για καλλυντικά, βασίλισσες, μελίσσια, κηραλοιφές, προϊόντα σε συσκευασίες δώρων, φυτικά καλλυντικά και άλλα.

Λόγω της αύξησης των μελισσιών, μεταφέραμε το μελισσοκομείο σε κοντινό χώρο στον κάμπο. Στον Μελίλοφο διατηρήσαμε έναν μικρό αριθμό μελισσιών δημιουργώντας ένα επισκέψιμο μελισσοκομικό πάρκο. Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιούνται διήμερα προγραμματισμένα σεμινάρια με σκοπό την μύηση στον μαγικό κόσμο της μέλισσας.

follow us